اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 23 يونيو 2013

Old Sanaa marknaden .. Autentisk orientalisk Panel
06/03/2013 04:36
Amenkm: Marknaden är Sanaa gamla turistmål i gamla staden Sanaa, som är en av de marknader, antik som bevarat minnet av den arabiska arv mönster och modell, eftersom det är de äldsta marknaderna i Jemen efter marknadens Aden, förutom att vara en av de marknader i arabiska städer gamla, som har behållit Bmaalmh underavdelningar, trots arrogans tid och variabler. 
Och när turister som besöker den gamla staden Sanaa, måste halta på denna marknad, som är en av de viktigaste pelarna i byggnaden i staden, mitt i kommunikationen mellan parterna. 
Om den gamla marknaden kännetecknas Sanaa utan andra arabiska marknader mycket باحتفاظه gamla historiska monument och unika underavdelningar och kulturell sammansättning representeras av separat marknad och åtföljs av buller shoppare och försäljare som marknadsför sina varor eftersom morgon till kväll, från bostadsområden som kräver en lugn och tyst. 
Delar av marknaden: 
Tillhör marknad Sanaa gamla när det gäller stil och format till mönstret av marknaderna öppna, Valorh gator och marknadsför ett nav anslutna marknader modernt, och består av tre delar, är centrum för marknaden, som nu kallas marknaden salt, och sålde de många sorter av varor, och kärnan i den första marknaden i Sanaa gammal. 
Och returnerar denna etikett vad mest känd för sin marknad från försäljning av kryddor och smaktillsatser, och yttrades namnet på marknaden tidigare såsom anges i koronan av historikern Mohammed bin Hassan Al-Hamdani "Salt" (annektering Almim och öppen lam) någon marknad alla Melih, men etiketten Hceft senare blev marknaden vet För närvarande som saltet marknaden (bruten Almim och lam). 
Där i Old Sana'a 49 specialiserad marknad på mer än ett tusen och 700 shop (butik), sade reseledare för Old Sanaa kallas "Museum på utomhus" Marknaden i Old Sana'a är indelad i områden för produktion och annan handel, men märkte inte deras vattendelare endast CRAFT isolerats från kommersiella områden, som marknadsför arbetare och hantverkare. 
Produktion och områden handel: 
Uppdelad i områden av produktion och handel i Gamla Sanaa till två regioner produktionsområde Bank och innehåller marknaderna koppar, smeder, resurser, al-Janabi "dolkar Jemen," Alasub "pod dolkar Jemen", livsmedelsbutik, Mahazem, snickare, Almkhrath, vass, Jala, plundring "repen , "och marknad Alkuafa" båtägare. " 
Produktionsområdet omfattar East, smycken och silver, marknad, tvätt, och det finns andra marknader sprider sig till andra områden, till exempel guldmarknaden, hantverk marknader och olika miniatyrer, fina hantverk. 
Det tredje området av delar av marknaden definierar verksamheten zonen, som är utspridda på olika marknader, klassificerade efter slag av varor, inklusive marknaden Mat och Alkeoff, såsom: marknaden arena, russin, marknad margarin, marknad agnar, druvor, marknad Aqil, kat marknaden, och marknaden diverse varor såsom / Youthfulness marknaden, henna, Market nytt, Hamidi marknaden, mjöl marknaden. 
Det är marknaden som faller inom ramen för det tredje området marknadsför kläder tyger marknader såsom linne, marknad vit, marknads växlingskontor, marknads Almassaon "burka och masker," marknaden Jala, marknaden vev "och har alla krav i sömnad, förutom marknaden Parfymeri, som tidigare var ett apotek Under exponeringen av medicinalväxter, kallas i Sanaa marknaden Almttarh, marknaden ringen och marknaden metal "kök", marknaden stuckaturen / gips /, marknaden Dar moskén "butiker importerar tekniska verktyg," marknaden Alambsath, marknaden Aqil, djuren på marknaden, och slutligen marknaden الباروت och musikanter "som inte har lämnat honom bara namnet. 
Fields Bowl (mäklare): 
Famous Old Sanaa att det finns ett antal som kallades mäklare tidigare fält Bowl som byggde fyller olika funktioner i sin helhet i handels-och servicemarknaden. Eftersom antalet av dessa mäklare i Old Sana'a 30 mäklarhus, viktigast mäkleri Mansoura, National Arts Centre närvarande, mäkleri koppar National Center for Artificial karaktär Jemen, och mäkleri metall, mäkleri Alzmari, och andra. 
De uppgifter som delades ut av mäklare på de fyra stora funktioner som utförs av tjänsten som lagerlokaler för varor i Sanaa och marknaden kommer från länder utanför gamla Sanaa, såsom mäkleri kontrakt, som ligger i omgivningen idag marknaden Almnjarh och marknaden Almenkalh. 
Den här mäklaren bankernas roll att utbyta silver och guld och pengar (tidigare), såsom mäkleri Muhammad ibn al-Hasan, som liknar det arbete som bankerna nu, och var varje härbärge för resenärer och handlare, och tar emot besökare, vilket är hur det är nu fungerar hotell såsom mäkleri fett, och ändå göra jobbet Även idag, utöver sina nuvarande café berömda jemenitiska drycker som kaffe och kaffe. 
Med vissa specialiserade mäklare handel med vissa typer av råvaror såsom Shami mäklare som hade öronmärkts för försäljning av jemenitiska kaffe världsberömd, liksom förmedling russin kända Bjmrk av russin, som än idag säljer jemenitiska typer av russin kända för sin kvalitet. 
Marknaden Old City of Sana'a marknader araber gamla, hölls under andra halvan av Ramadan, på grund av den blomstrande handeln diversifierade aktivt dess varierande marknader Sanaa för att vara ett centrum för omgivande byar och städer i Jemen och varierade beroende på de varor och belägna industrier, och i det förflutna om (45 ) marknaden, men det är inte längre som enbart cirka 20 marknader. 

Det är anmärkningsvärt att det har nämnts marknader Sanaa i skrifter av europeiska resenärer toppen av artister som John Jordin och Carsten Niebuhr, som beskrev marknaden under sitt besök på sjuttonhundratalet som marknadsför premium multi-purpose förknippas med välstånd frodas traditionella hantverk och 49 specialiserade marknaden, och 29 mäkleri utnyttjas som lager för varor och banker för utbyte av pengar, samt vara (dvs. mäklare) härstammar tillhandahålla tjänster för resenärer och Dwabhm, och platser för att rädda sina tillhörigheter och deras tillhörigheter. Som nämnts av historiker. 

ليست هناك تعليقات:

اراشيف