اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 23 يونيو 2013


Old Sana'a .. 'Jewel' truede

Yemenitiske gå på en gade i Old Sana'a den 13. april. (AFP)
Truende forsømmelse og aktivitet Urban tilfældige Old Sana'a, som ser indbyggerne «Jewel uovertruffen», Bemærk at det er en af ​​de arkitektoniske skatte unikke på listen over De Forenede Nationer for Kultur, Uddannelse og videnskab ("UNESCO») Heritage humanitære siden 1986.
Der er mange faktorer, der truer den gamle bymidte i Sanaa, bygget i en højde af 2.200 meter og beboet i mere end 2.500 år, herunder opførelse af yderligere lag af bygninger med uhensigtsmæssige materialer og ødelæggelse af plantager spredt blandt mudder huse flere lag, og manglen på vedligeholdelsesarbejdet.
Og centrum af Sanaa, som er blevet et vigtigt center for udbredelsen af ​​islam i det syvende og ottende århundrede e.Kr., en rig unikke arkitektoniske skatte omfatter 106 moskeer, 12, et tyrkisk bad, og 6.500 boliger, alle bygget før det ellevte århundrede.
Hun UNESCO 'bekymring over udhulingen af ​​den gamle by, hvor der anmodes om i et brev går tilbage til februar 2012, fra yemenitiske myndigheder til at sikre, "at beskyttelsen af ​​den kulturelle arv af landet, et træk ses som et vink til muligheden for at løfte Sanaa på World Heritage List.
På den anden side, ser ikke de yemenitiske myndigheder, invaliderende politiske og sikkerhedsmæssige kriser, er i stand til at opnå dette, siger han, er ansvarlige for at opretholde på Sanaa selv.
Kommenteret formand for General at bevare de historiske byer Naji favor belønning ved at sige, at "nationale og internationale indsats hensigtserklæring om national dialog har glemt alle arv desværre», tilføjer, at "vi er ikke efterladende og vi er ikke forsømt og vi er ikke ligeglade, men de materielle ressourcer til rådighed, er ikke tilstrækkelige til sejr Heritage».
Opgaven for dette organ, som blev grundlagt i 1990, til at udvikle en strategi for bæredygtig udvikling Sanaa og andre historiske byer i Yemen, men de muligheder, det er ikke nok, ifølge den belønning.
For sin del, sagde Under Secretary Authority nation Razzaq جحاف at "kroppen ikke har tilstrækkelige økonomiske midler, der er udpeget af den restaurering af huse og hvad der overvåges for restaurering i budgettet for de fem millioner riyals (23 tusind dollars) til byen Sana'a», spørger «Hvad gør vi disse beløb til cirka 600 boliger , og antallet er stigende dag efter dag? ».
Og forlangte Razzaq جحاف, på «UNESCO» at «lægge os en hjælpende hånd til at mobilisere og søge efter potentielle donorer og finansfolk hælde deres indsats i byen, fordi Sanaa vedrører dem som vedrører os.
Hun pegede især til de 'svære betingelser «, opleves af de mennesker i byen i de seneste år, især efter starten af ​​protester mod den forhenværende præsident Ali Abdullah Saleh og runder af kampe og volden mellem hans tilhængere og modstandere.
Den "UNESCO har sendt flere missioner til Sana'a med henblik på at hjælpe med genopbygning og bæredygtighed, men organisationen siger nu har ingen oplysninger om status for bestræbelserne på at bevare den gamle by, som det er i stand til at sende nye missioner på grund af sikkerhedssituationen.
Befolkningen mener, at myndighederne ikke gør nok, og de er nødt til at bære ansvaret. I denne sammenhæng, sagde han, Abdul Aziz Aldhyana, bosiddende i den gamle by, «Lad ingen interesse fra staten, især da flere boliger er tilbøjelige til at bryde sammen, især fordi« kloakker og andre naturlige faktorer.
Den Ghallab ministeren sagde til gengæld, «Vi kan ikke نرمم ikke gøre noget, og vente til staten og staten giver os tomme løfter. I virkeligheden er der ingen interesse, og nogle af de boliger ødelagt, da mere end 15 år og ikke life dem, der gik ind ». Han advarede om, at «ældre huse er truet og har behov for restaurering og nu er vi bange for, hvis regnen kom, de nedrevet nogle huse, og der er omkring ti huse ødelagt under den sidste regntiden.
Regntiden er en årlig trussel til de gamle mudder huse flere lag, mens indtægter fra turisme er meget tilbage, og næsten ikke-eksisterende på grund af sikkerhedssituationen i landet. 

ليست هناك تعليقات:

اراشيف