اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 23 يونيو 2013

Sanaa Old City ... äldre än 2500 år, är ett historiskt rekord fortfarande till viss del idag etsad i väggarna av stadsmuren, bostäder och marknader gjort det möjligt att klassificeras bland de 25 historiska milstolpe i världen av UNESCO.
Sanaa ... Denna etikett är avsett muromgärdade staden på grund av den stora väggen omger staden byggdes sedan urminnes tider har återställts mer än en gång under de regerar över av islamiska Jemen.
Till viss del än idag resterna av muren Sanaa hårdkodade synlig och där några av resterna av defensiva torn staketet och staketet byggdes av stora block av tegelstenar ovanför mjölken av stenblock trimmas. Väggen Sanaa tolv ingång, är Bab al-Yemen (söder) och diket och Khuzaymah och Alnželj och Albelkh, förtryck och Alabalh och rom och Shehri och Alhqadif och folken och dörren på sjukhuset, förutom Innerdörrar, inklusive dörren till slottet och dörren till fred och dörren av en gnista, men var kvar av dessa dörrar bara Bab al-Jemen står högt på detta idag.
Och öppnar dörren till mer traditionella marknader i Jemens huvudstad och mest trafikerade på klockan, var berömd Sanaa hela sin historia kvaliteten på sina produkter textilier och kalla som träffar skönhet och kvalitet på den ideala Förutom att göra svärd och dolkar juvelprydda är Ogmdtha Även läderindustrin.
Staden Sanaa, en av de äldsta städerna i världen och är registrerad av UNESCO bland de 25 historiska milstolpe i världen, där staden byggdes en dal stiger till 2200 meter och blev bebodd i mer än 2500 år, och förvandlade staden i sjunde och åttonde århundradena till ett viktigt centrum för Islams är Vhafezt på religiösa och politiska arv återspeglas i de 106 moskéer, 21 badrum och 6500 Huset går tillbaka till tiden före det elfte århundradet.
Marknaden bedöms gamla staden Sanaa marknader araber gamla och hölls under andra halvan av Ramadan, på grund av den blomstrande handeln aktiv diversifierad diversifierad marknader Sanaa för att vara ett centrum för omgivande byar och städer i Jemen och varierade beroende på de varor och belägna industrier, och i det förflutna om (45) marknaden men som inte längre endast ca 20 marknader, inklusive: (druva marknaden, kärlek marknaden, salt, marknad Almttarh, vev, Market Summary (silver), fint linne marknaden (tyg) St, episod, marknad-Janabi, koppar marknaden, kat marknaden , marknaden Seal (Koranen), bifokala marknaden).
Presentera antika staden samt traditionella Bmuammarha och dess vackra byggnader och hus som går tillbaka till att bygga några mer än 500 år gamla och fortfarande bebos idag.
Var den tillfälliga huvudstaden av kungariket av Sheba efter restaurering av familjerna av stammen Hamadan till tronen السبئي den av Ahumairien och nämns i texterna predikatet format SnAu som härrör från "tillverkaren" betyder fästning i forntida South Arabian

ليست هناك تعليقات:

اراشيف