اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الخميس، 6 سبتمبر 2012



Blev en by Sana'a Kaaba arkæologer, arkitekter og turister, der forsøger at nyde de karakteristika arkitektoniske og يتعمقون i jagten på fordele og elementer af kunst, og har fokuseret på de lande i verden, og kulturelle institutioner verden efter appel WTO uddannelsesmæssige, kulturelle og videnskabelige Organisation (UNESCO), yde materiel støtte og teknisk, og dannes i Sanaa et panel af bestyrelsen for Ministerrådet, en udøvende og en teknisk kontor, og indledte arbejdet med beskyttelse og bevarelse af den gamle by i Sanaa, og hidtil opnåede tydelige resultater.
1 Den Sanaa, som var næsten ukendt at det er vanskeligt at trænge ind grænserne Yemen tidligere, blev mere udtalt i dag, og skønheden i sin arkitektur og tekniske egenskaber blive et globalt ansvar for at beskytte.
Sanaa højt over havet 2300 m, et bjergrigt by, så bygningerne højt op til grænserne for en ni-historie, som er forskellig fra de kystnære byer i Yemen, som ikke stiger mere end to etager.
Old Sanaa ligger på den vestlige skråning af et bjerg, "vi gør", og byen var omgivet af et hegn stadig tydelige effekter, og nogle tårne ​​stadig friske og adfærd som aktivt restaureret i dag.
Arealet af Old Sana'a hundrede og halvtreds hektar, og vedrører i udlandet af døre seks, tre i syd, en dør Stran og Bab al-Yemen og døren Khuzaymah, og Baban Hmalian to døre folk og dør Hqadif og dør-vest, er en dør perler, og stadig disse døre, Bab al-Yemen, der vendte tilbage til at bygge osmannerne i 1897.
Sanaa var opdelt i distrikter i henhold til stammeområderne distribution, har beskrevet al-Razi i sin bog (Sanaa) disse kvarterer, hvis navne er bevaret moskeer ligger i dag.
Byen også beskrevet i det ellevte århundrede e.Kr., og antallet af moskeer og hjem og Semsradtha (hoteller) og måske dybt i befolkningen, og nogle af de gamle vartegn stadig frisk på de vigtigste af Den Store Moske, og husene og resten af ​​de faciliteter, de vender tilbage til senere tiders.
Byen Sanaa ligesom alle andre bjerg byer i Yemen, såsom Shibam og Wadi Hadramout sammensat af stof Amrani kohæsive ikke kun adskilt baner og stier smalle, stigende hjem for næsten tredive meter undertiden er de bygninger højder Kalabraj babyloniske, der består af fem etager og op til ni etager i nogle bygninger . De åbne grænseflader af disse bygninger på baner og ruter, eller på plantager kaldet "Almakecama" eller kontakter, som er fordelt omkring den gamle by, en lunge problem og en kønt syn og en ressource for de behov, som befolkningen i frugt og grøntsager.
Det store antal boliger i de gamle Sana'a i dag 7000 boliger, og den ældste boligen går tilbage til 400 år siden, og mange af dem tilbage til 350 250 år og nogle nylige 50 år tilbage til 150.
Befolkningen i den gamle Sanaa i 1989 40-8000, og de er støt stigende. I Sanaa Niogfyrre moskeer, og sytten i badeværelset Ksmiha øst og vest.
The Old Sana'a faciliteter er bygget af sten i de lavere divisioner, derefter af Alaageor "en bagt lertavler" i det øverste afsnit, således at reducere belastninger. Det åbner op til ydersiden af ​​vinduerne tasbil og brede vinduer, og der fyldes op deres vinduer af plads til fire arkitektonisk ornament bestående af horisontale huller og slutter "bælter", der adskiller mellem etagerne, lodrette eller dekorationer, der omgiver åbningerne eller pryde nogle af væggene. Og udlede formler dekorationer fra naturlige elementer, især af planter, men omstrejfende meget langt fra realistiske simuleringer og nærmer sig symbolet og abstraktion.
Bygningerne Sanaa høj og består af gulve flere, udgør den beta én, ikke huse uafhængig, selv om de per etage fordele uafhængige og dør sektor, kaldet "door barriere" og bruges i stueetagen som pakhuse til korn og brænde, og Khzaúr af kvæg og repository af Alvha. I nogle hjørner plads til møller og skure kaldet "mezzanin". I nogle huse over de første sal værelser, kaldet "ret", hvis ejeren af ​​huset en dommer eller afsat til nedstigning af gæsterne og samarbejdspartnere.
Og opfordrede på første sal, "underkanten" er forfatter til de store kamre kaldes "bureaukrati". Den anden sal særlige levebrød dedikeret til kvinder, spise og sove og familie soirees, og den såkaldte "middle kant", er forfatter af rummene fordelt på de fire parter til konstruktionen kaldet "Visions". Opfordringen af ​​enheder fører tilsyn med, Adeni scene i syd, stammeledere og teoretiker i nord, og derefter se den østlige og den vestlige landskab.
De øverste etager, Fanfred mænd og især kammer bygget på toppen House og kaldte en af ​​dem "befriet", et rektangulært rum med store vinduer og lave til at give måde at se frugtplantager og smukke seværdigheder, sidder chattere i Mufarj Ali sofaer eftermiddag, Fadkhnon vandpibe, og tygge khat, og lyt til nogle at spille musik og sang, eller sang poesi og tale i historie og litteratur.
Og stigningen Mufarj plant gulv værelse low-rise omgivet af en muret flade barriere og kaldes "Altjawab". Og du Mufarj over "pol" konstruktion, som er grundlaget for fred opadgående spiral til toppen gennem alle etager.
I hvert hus brønde fodre ejerne af huset med vand der er nødvendig til vask og rengøring.
Og Funktioner Sana'a sine markeder, som ligger mod vest. Alle fartøjer eller handel marked, såsom markedet oksekød og markedet fint linned og markedet kærlighed, og silke marked, og markedet ringen og markedets rosiner og markedsføre foder og markedet druer og markedet krank, og sølv markedet og dets avner og markedsforhold siv og markedet Alkuafa og markedets Alambsath og markedet Almkhiath og markedets salt og kobber marked. I øjeblikket, i den gamle Sana'a tusinde 730 boutique kurtage. Og butikken et lille firkantet rum højt niveau af offentlig vej.
Og السمسرات (indsamling brokerage) er hoteller for rejsende og handlende og deres campingvogne, som ligger i udkanten af ​​markedet, er bygninger, der er omfattet kontrakter bestående af to etager eller tre på hver etage en række værelser, der åbner til gården mæglervirksomhed okkluderet øverst, og stueetagen med en jord yard dedikeret til konvojer og varer og bæster, De øverste etager er for etablering af rejsende.

ليست هناك تعليقات:

اراشيف