اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الخميس، 6 سبتمبر 2012



Blev en stad Sanaa Kaba arkeologer, arkitekter och turister, försöker njuta av egenskaper arkitektoniska och يتعمقون i sökandet efter fördelar och inslag av konst och har fokuserat på de länder i världen och kulturella institutioner världen efter överklagande WTO utbildning, kultur och vetenskap (UNESCO), vilket ger materiellt bistånd och teknisk och bildade i Sanaa en panel av styrelsen för ministerrådets, en verkställande och en teknisk kontor och inledde arbetet med skydd och bevarande av den gamla staden Sanaa, och hittills uppnåtts tydliga resultat.
1 Den Sanaa, som var nästan okänd för svårigheten att tränga gränserna Jemen tidigare blev mer uttalad i dag, och skönheten i dess arkitektur och tekniska egenskaper blir ett globalt ansvar att skydda.
Sanaa högt över havet 2300 m, en bergig stad, så byggnaderna högt upp till gränsen för en nio våningar, som skiljer sig från kuststäderna i Jemen som inte stiger mer än två våningar.
Gamla Sanaa ligger på den västra sluttningen av ett berg, "vi gör", och staden var omgiven av ett staket fortfarande tydliga effekter, och vissa torn fortfarande färska och bedriver aktivt återställd idag.
Området för gamla Sana hundra och 50 hektar, och avser utlandet dörrar sex, tre i söder, en dörr stran och Bab al-Jemen och dörren Khuzaymah och Baban Hmalian två folk dörr och dörr Hqadif och dörr-väst, är en dörr pärlor, och fortfarande dessa dörrar, Bab al-Jemen, som återvände för att bygga Ottomans 1897.
Sanaa delades i distrikt enligt stammens distribution har beskrivit al-Razi i sin bok (Sanaa) dessa stadsdelar vars namn bevaras moskéer finns i dag.
Staden beskrivs också i det elfte århundradet e.Kr. och antalet moskéer och hem och Semsradtha (hotell) och kanske djupt i befolkningen, och några av de gamla landmärken fortfarande färskt av de viktigaste av de stora moskén, och husen och resten av de anläggningar de återgår till sena epoker.
Staden Sanaa precis som alla andra berg städer i Jemen som Shibam och Wadi Hadramout består av tyg Amrani sammanhängande inte separerade bara körfält och vägar smala, stigande hem för nästan 30 meter ibland är de byggnader höjder Kalabraj babyloniska, som består av fem våningar och upp till nio våningar i vissa byggnader . De öppna gränssnitten i dessa byggnader på banorna och rutter, eller på fruktodlingar som kallas "Almakecama" eller växlar, som är fördelade runt den gamla staden, en lunga problem och en vacker syn och en resurs för befolkningens behov av frukt och grönsaker.
Det höga antalet bostäder i de gamla Sana'a dag 7000 hem och den äldsta bostaden går tillbaka till 400 år sedan, och många av dem tillbaka till 350 250 år och vissa nyligen tillbaka 50 år till 150.
Befolkningen i den gamla Sana i 1989 40-8000, och de ökar stadigt. I Sanaa Fyrtionio moskéer och sjutton i badrummet Ksmiha öst och väst.
The Old Sanaa anläggningar är byggda av sten i de lägre divisionerna, därefter av Alaageor "a bakade lertavlor" i det övre sektionerna, för att minska belastningar. Det öppnar på utsidan av fönstren tasbil och breda fönster och göra sina fönster i rummet för fyra arkitektoniska ornament bestående av horisontella hål och slutar "bälten" som skiljer mellan golv, vertikala eller dekorationer som omger öppningarna eller smycka några av väggarna. Och härleda formler dekorationer från naturliga element, speciellt av växter, men avviker mycket långt från realistiska simuleringar och närmar sig symbolen och abstraktion.
Byggnaderna Sanaa hög och består av golv flera, utgör beta en, inte hus oberoende, även om de per våning fördelarna oberoende och dörrar sektorn, som kallas "dörr barriär" och används bottenvåningen som lager för spannmål och ved, samt Khzaúr av nötkreatur och slutförvaret av Alvha. I vissa hörn utrymme för kvarnar och bodar som kallas "mezzanine". I vissa hus ovanför den första våningen rum, som kallas "domstol" om ägaren av huset en domare eller tilldelas nedstigande gäster och partners.
Och uppmanade på första våningen, "den nedre kanten" är författare till de stora kamrarna kallas "byråkrati". Den andra våningen särskilda försörjning tillägnad kvinnor, äta och sova och soirees familj och den så kallade "mitt edge", är författare till facken fördelade på de fyra parterna i konstruktionen kallas "Visions". Uppmaningen av enheter övervakas av, Adeni scenen i söder, stam och teoretiker i norr, och sedan visa den östra och den västra landskapet.
De övre våningarna, Fanfred män och speciellt kammare byggs i toppen huset och ringde en av dem "befriade", ett rektangulärt rum med stora fönster och låg ger sätt att se fruktträdgårdar och vackra sevärdheter, sitter chattare i Mufarj Ali soffor eftermiddag, Fadkhnon vattenpipa och tugga khat, och lyssna vissa spela musik och sång, eller mässande poesi och tala i historia och litteratur.
Och stiga Mufarj plant golv rum low-rise omgiven av en muromgärdad vidsträckta barriär och kallas "Altjawab". Och du Mufarj över "pole" konstruktion, som är basen för fred uppåtgående spiral till toppen genom alla våningar.
I varje hus brunnar mata ägarna av huset med vatten som behövs för tvätt och rengöring.
Och funktioner Sanaa sina marknader, som ligger väster. Varje båt eller handel marknaden, såsom marknaden nötkött och marknad fint linne och marknad kärlek och Silk Market och marknad ringen och russin Marknad och marknadsutveckling foder och vindruvor marknaden och marknaden vev, och silver marknaden och marknaden agnar och vass marknaden och marknaden Alkuafa och marknad Alambsath och marknad Almkhiath och marknad salt och koppar marknaden. För närvarande, i den gamla Sana tusen 730 boutique mäkleri. Och butiken ett litet fyrkantigt rum hög allmän väg.
Och السمسرات (insamling courtage) finns hotell för resenärer och handlare och deras husvagnar ligger i utkanten av marknaden, är byggnader som omfattas kontrakt som består av två våningar och tre på varje våning ett antal rum som öppnar till gården courtage tilltäppt upptill och bottenvåningen med ett land gård tillägnad konvojer och varor och djur, De övre våningarna är för inrättandet av resenärer.

ليست هناك تعليقات:

اراشيف