اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الخميس، 3 يناير 2013


knaderna Sanaa Gamla nämns i historieböckerna 50 marknader inbäddat gränder och prata visar Gamla Sanaa men minskade med tiden att nå nu till 35 specialiserade marknaden och 29 mäkleri utnyttjas som lager för varor och banker att utbyta pengar samt vara en välkommen erbjuder tjänster till resenärer och Dwabhm och platser att rädda sina tillhörigheter och ägodelar.
Den beskrevs av europeiska resenärer som John Jordin och Carsten Niebuhr i sina skrifter under sitt besök på sjuttonhundratalet som en distinkt marknader och mångsidigt Länk till välstånd traditionella hantverk att blomstra.
Enligt en studie professor i sociologi vid Institutet för arkitektur i (Versailles) Frankrike Dr Frank ميرمين marknader gamla Sana'a är på regional nivå ett viktigt centrum för produktion av Artisan och handel landsbygd, fick dess inverkan handeln en internationell dimension, där hon deltog stad i husvagn handel, som förbinder hamnar Rött och Indiska oceanen norr om arabiska halvön.
Även infiltration mönster moderna urbana marknaderna Sanaa gammal, men det har fortfarande kvar originalitet och antika skönhet är offline och fortlöpande anknytning till denna någonsin noga och såg en förnyad historiska gamla arabiska livsstil.
Och börja shoppa turné i marknader Sanaa gamla marknadsekonomierna glas som sträcker sig från södra infarten till gamla staden Bab al-Jemen till dörren folken i norr och ifrågavarande marknaden glasögon eftersom han är känd och fortfarande säljer parfymer och kosmetika och sades vara den första marknaden anses shoppare honom och ofta på denna marknad att mer boutique Smasser var tillägnad sälja kaffe skalet och inredning.
Salt Market .. Den mest kända marknader Sanaa gamla och den äldsta någonsin känt av det namnet är den viktigaste marknaden för kryddor och smaktillsatser är att Abu Hassan al-Hamdani citeras i sin bok corona annan orsak till att etiketten är ursprungligen Salt Market (annektering M och öppen lam) någon som marknad allt som är vackert och vacker.
Det marknader och andra specialiserade som en marknad duk marknaden rökelse, parfym och russin marknaden, kaffe och marknadens guld och silver och koppar marknaden och hantverksmarknad från Haddadin och timmermän och murare och kat marknaden och marknaden läder och spannmålsmarknaden och prydnader marknaden Människor gjorda av silver och onyx och marknadens Janabi dolkar, svärd och andra tillsammans med ett antal marknader relativt ny Privat försäljning av kläder, parfymer och importerade elektriska apparater och konsumtionsvaror, som har särskilda butiker byggdes utanför murarna i Gamla Sana'a.
De berömda Sanaa marknader alla typer av drycker och arabiska sötsaker gamla privata som serveras med kaffe utöver sina örter och traditionella berömmelse handel läkemedel, som fortfarande används i stor utsträckning .. Som monopoliserat gamla Sanaa marknader i handels-och hantverk produktioner har också präglat
De lagar och moraliska värderingar - i själva verket i dag - för att kontrollera layout och typ av transaktioner.
Som rapporterats av Jamal al-Din al-Shahari som dog 1176 i migrationen från Sanaa marknader uppenbara i sin bok publikationer bär dessa marknader uppfyller deras förflutna och deras nära rotade.
Eftersom dessa marknader kyssa turister som söker lukter historia och nätter charm Ancient East har några föräldrar att överföra sina gamla hem till hotell tävla fem-stjärniga hotell och fånga på att erbjuda där måltider jemenitiska traditionella och hålla möten dricka kaffe och lyssna på musik och sjunga San'aani gamla .. Det fungerar också Allmän myndigheten för utveckling av turismen i Jemen för att främja Gamla Sana'a marknader som en del av turismen produkt som riktar sig till en brett tvärsnitt av utländska turister

ليست هناك تعليقات:

اراشيف