اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 17 فبراير 2013




Sana viktig historisk stad och huvudstad i Republiken Yemen befolkning på mer än en halv miljon människor, som ligger i centrala staden Sanaa Jemens platå på en höjd av ca 2150 meter vid havet på borgen västra sluttningen av Mount vi gör.
Den gamla staden var inte upptar bara en liten del av botten Sanaa rymliga, som sträcker sig från Mount låt oss österut och Mount två brister i väst, men ökade i de islamiska förbund och vidgade cirklar vägg.
Under de senaste århundradena har utvecklats i den västra delen av staden (Bir al-Azab) omedelbar närhet och eventuellt utrymme överlägsenhet, och det var det osmanska närvaron övertaget i dess tillkomst, och i västra Bir al-Azab höll på botten av det sjunde århundradet judiska stadsdelen Sanaa.
Sedan revolutionen September 26, 1962 Sanaa lanserade genomgår stora förändringar och expanderade snabbt och sprida Gamla Sana (Bir al-Azab) utanför dess väggar och intensifiera stads kröp i alla riktningar.
Och kom ihåg nyheten att Sanaa av de äldsta städerna och arabiska Sana'a bär namnet Sam City idag till Sam Ben Noah, som har tagit sitt hemvist till doft. Även kallad Azal levde ett namn som nämns i Gamla Testamentet till en av sönerna bin skam och medel för kraft och styrka, och jag saknar namnet på gamla Sana från roten innebörden fort och göra förebyggande som OK är innebörden bort.
Sanaa var berömd begränsa Ghamdan, kom ihåg nyheten att Saif bin Thi väger bosatt i Sanaa Palace Ghamdan guvernör i Jemen efter etiopierna, och honom i Sanaa ansikten arabiska delegationen, inklusive Quraish rubriken Abdulmutallab farfar av profeten (r) gratulera på spiken Abessinien.
Sanaa var inte närvarande före islam bara viktigt, men var en kommersiell station och marknad   Av de mest berömda arabiska marknader samt efter islam sade även att det var en punkt varje återförsäljare och världen.
Och stiftelser i Sanaa och en av de äldsta moskéerna i islamiska är (Stora moskén) fokuserade sin vetenskap, en månad lärare islamistiska byggdes på order av Profeten (S) efter sjätte året Hijri och skilde en som har grundat, i gamla Sana 106 moské lämnade dem fulla av dyrkan endast 40 tillsammans byggt utanför den gamla staden efter revolutionen i September 26.
Och omges den gamla Sana muren av lera fyrdörrars viktigaste Bab al-Jemen och folk dörren och pärlor dörr och stran Dörren resten av dörrarna som Khuzaymah dörr och dörren Alhqadif uppdateras när den senaste stadsdelen Bir al-Azab i det tolfte århundradet eller strax innan.
I slutet av sextonhundratalet, infördes den västra sidan av Bear Azab kända stadsdel delar av judarna, och i slutet av sjuttonhundratalet AD etablerat framåt Mutawakkil nämnare antal palats, moskéer, bad och trädgård (fruktträdgård Mutawakil) på vägen väster om staden.
Under de sista dagarna av den turkiska närvaron byggd mot den södra stadsmuren dungar av en annan karaktär än den civila modellen och använde en militär kasern känd (Balarda).
Den antika staden Sanaa kunde behålla kontinuiteten i livet och förblir över tiden, kapital eller kapital viktig bärare transporter senaste kärnverksamheten Kalqsour landmärken dammar och hela marknaden och i dess arkitektur som präglas både frekvens och förnyelse.
Bland de mest framträdande dragen i de traditionella staden marknader och marknaden Sanaa marknaderna araber berömda före islam, och var i Sanaa fram till 1979 e.Kr. 49 marknader och 29 mäklararvoden som lager för handel och banker att handla pengar och värdshus som serverar resenärer och Dwabhm och de platser för att rädda sina tillhörigheter.
I modern tid var Sanaa håller rytmen bekvämt parning mellan tyg arkitekt i hans autentiska behov av det moderna livet, och förblev till revolutionen 1962, som är huvudstad inkluderar stadsdelar tre gamla och Bear Ranches och botten av judarna (foder för nu) och bodde tre inhägnade längd av ca fem miles honom Gamla Sanaa fyra dörrar och fem andra dörrar (dörr Khuzaymah, dörr Albelkh dörr botten, dörr Alhqadif dörr rom)
Men den stora utveckling som skett efter revolutionen flyttade med häpnadsväckande hastighet från medeltiden till den moderna eran, som drabbade en rytm stad skadats vuxen فتهدم väggen var kvar av dörrarna utom dörren Jemen och övergav sina många invånare och orsakade projekt ange moderna metoder såsom nätverk av el, vatten och sanitet samt förflyttning av trafik till dubbel skada, inte ansåg det att växa i urbana miljöer inom noggrann och noggrann planering fram till Unescos generalkonferens hölls i Belgrad 1980 beslut om att inleda en internationell kampanj för att skydda staden.
År 1982 ministerrådet dekret nr (5) för att bilda en kommitté för att behålla den gamla staden Sanaa och förbättrad. År 1984 utfärdade en republikansk dekret nr (76) om kampanjen och nationell och internationellt skydd och förbättring av den gamla staden Sanaa för att bevara landmärken och arkitektoniska karaktär och markera kulturarvet.

ليست هناك تعليقات:

اراشيف