اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 17 فبراير 2013





Sanaa viktig historisk by og hovedstaden i republikken Jemen befolkning på mer enn en halv million mennesker, som ligger sentralt i byen Sanaa Jemen platå i en høyde av ca 2150 meter på havet på kausjon den vestlige skråningen av Mount vi gjør.
Den gamle byen ble opptar ikke bare et lite område av bunnen av Sanaa romslige, som strekker seg fra Mount la oss øst og Mount to mangler i vest, men økte i de islamske pakter og utvidet sirkel veggen.
I de siste århundrene har blitt utviklet i den vestlige delen av byen (Bir Al-Azab) contiguity og muligens plass overlegenhet, og det var det ottomanske nærvær overtaket i skaperverket sitt, og i vest av Bir Al-Azab holdt på bunnen av det syvende århundre jødiske nabolag i Sanaa.
Siden revolusjonen i 26 september 1962 Sanaa lansert gjennomgår store endringer og ekspanderte raskt og spre Old Sana'a (Bir Al-Azab) utenfor murene og intensivere urban krøp i alle retninger.
Og husk nyheten om at Sanaa av de eldste byer og arabiske Sana'a bærer navnet Sam City i dag til Sam Ben Noah, som har tatt sin bolig til duft. Også kalt Azal, levde et navn nevnt i Det gamle testamente til en av sønnene bin skam og betyr kraft og styrke, og jeg savner navnet på den gamle Sana'a fra roten betyr fort og gjør forebygging som er OK som betyr fjernet.
Sanaa var berømt begrense Ghamdan, husker nyheten om at Saif bin Thi vekter bosatt i Sanaa Palace Ghamdan guvernør i Jemen etter etiopierne, og ham i Sanaa vender arabiske delegasjon, inkludert Quraish ledet Abdulmutallab bestefar av Profeten (r) gratulerte spikeren på Abyssinia.
Sanaa var ikke til stede før islam bare viktig, men var en kommersiell stasjon og marked   Av de mest berømte arabiske markeder så vel som etter islam selv sa det var et poeng for hver forhandler og verden.
Og stiftelser i Sanaa, og en av de eldste moskeer i islamsk er (Great Mosque) fokuserte sin vitenskap, en måned lærer islamistisk ble bygget på ordre fra profeten (fvmh) etter det sjette året Hijri og ulik en som har grunnlagt, i gamle Sana'a 106 moskeen forlot dem full av tilbedelse bare førti sammen bygget utenfor Gamlebyen etter revolusjonen i 26. september.
Og omringet den gamle Sana'a vegg av gjørme firedørs viktigste Bab al-Jemen og folk dør og dør perler og Stran Døren resten av dørene som Khuzaymah døren og døren Alhqadif oppdateres når den siste området i Bir ​​Al-Azab i det tolvte århundre eller kort tid før.
På slutten av syttende århundre, introdusert i vestsiden av Bear Azab nabolaget kjent deler av jøder, og i slutten attende århundre e.Kr. etablerte frem-Mutawakil nevner antall palasser, moskeer, bad og hage (frukthage Mutawakil) på veien vest for byen.
I de siste dagene av den tyrkiske tilstedeværelse bygget mot sør bymuren lunder av en annen karakter enn den sivile modellen og brukte en militær kaserne kjent (Balarda).
Den antikke byen Sanaa var i stand til å opprettholde kontinuitet i livet og forbli over tid, kapital eller formue viktige carrier forsendelser siste kjernevirksomheten Kalqsour landemerker dammer og hele markedet og i sin arkitektur som preget både frekvens og regenerering.
Blant de mest fremtredende trekk ved de tradisjonelle byen markeder og marked Sanaa markeder arabere kjente før islam, og var i Sanaa til 1979 e.Kr. 49 markeder og 29 meglerhus brukt som lager for handel og banker til å handle penger og inn serverer reisende og Dwabhm og stedene å redde sine eiendeler.
I moderne tid forble Sanaa opprettholder rytmen komfortabelt i parring mellom stoff arkitekt i hans autentiske krav det moderne liv, og forble til revolusjonen i 1962, som er hovedstaden inkluderer nabolag tre gamle og Bear Ranches, og bunnen av jødene (fôr for nå) og levde tre inngjerdet lengde på cirka fem miles ham Gamle Sanaa fire dører og fem andre dører (døren Khuzaymah, dør Albelkh dør bunn, dør Alhqadif dør rum)
Men den store utviklingen som har skjedd etter revolusjonen flyttet med imponerende hastighet fra middelalderen til moderne tid, som rammet en rytme by malfunctioned voksen فتهدم veggen var igjen av dørene bortsett døren Jemen og forlatt sine mange innbyggere og forårsaket prosjekter inn moderne midler som nettverk av elektrisitet, vann og sanitær, samt flytting av trafikk til dobbel skade, ikke anser det å vokse i sammenheng med urbane omgivelser innenfor grundig og nøye planlegging, til UNESCOs generalkonferanse holdt i Beograd i 1980 vedtak om å innlede en internasjonal kampanje for å ivareta byen.
I 1982 ministerråd dekret nr. ​​(5) for å danne en komité for å opprettholde den gamle byen Sanaa og forbedret. I 1984 utstedte en republikansk dekret nr. ​​(76) på kampanjen og til nasjonal og internasjonal beskyttelse og forbedring av den gamle byen Sanaa å bevare landemerker og arkitektoniske karakter og fremheve kulturarven.

ليست هناك تعليقات:

اراشيف