اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 23 يونيو 2013

Old Sana'a .. 'Jewel' hotade

Jemens går på en gata i Gamla Sanaa den 13 april. (AFP)
Hota vanvård och aktivitet Urban slumpmässig Old Sana'a, som ser invånarna «Jewel oöverträffad», notera att det är en av de arkitektoniska skatter unika på listan över FN: s organisation för kultur, utbildning och vetenskap («UNESCO») Heritage humanitär sedan 1986.
Det finns många faktorer som hotar den gamla stadskärnan i Sanaa, byggd på en höjd av 2.200 meter och bebodd i mer än 2500 år, inklusive byggandet av ytterligare lager av byggnader med olämpligt material, och förstörelsen av fruktträdgårdar utspridda bland lerhus flerskiktade, och bristen på underhåll.
Och centrum i Sanaa, som har blivit ett viktigt centrum för förökning av islam i den sjunde och åttonde århundradena e.Kr., en rik unika arkitektoniska skatter omfattar 106 moskéer, 12, ett turkiskt bad, och 6500 bostäder, alla byggda före det elfte århundradet.
Hon UNESCO 'oro urholkningen av den gamla staden, på begäran i ett brev som går tillbaka till februari 2012 från de jemenitiska myndigheterna att "säkerställa skyddet av kulturarvet i landet, ett drag ses som en ledtråd till möjligheten att häva Sanaa på världsarvslistan.
Å andra sidan, ser inte de jemenitiska myndigheterna, försvagande politiska och säkerhetsmässiga kriser, har möjlighet att uppnå detta, säger han ansvarar för att upprätthålla den Sanaa själva.
Kommenterade ordförande i riksbanksfullmäktige att bibehålla de historiska städerna Naji favör belöning genom att säga att "den inhemska och internationella insatser inriktade på den nationella dialogen har glömt alla arv tyvärr», tillade att "vi är försumligt inte och vi är inte försummade och vi är inte likgiltiga, men de materiella resurserna inte räcker till seger Heritage».
Uppgiften för detta organ, som grundades 1990, för att utveckla en strategi för hållbar utveckling Sanaa och andra historiska städer i Jemen, men de möjligheter som det är inte tillräckligt, enligt belöningen.
För sin del, sade statssekreterare Authority nation Razzaq جحاف att «kroppen inte har tillräckliga ekonomiska resurser som utsetts av restaurering av hus och vad som övervakas för restaurering i budgeten för de fem miljoner riyals (23 tusen dollar) till staden Sanaa», undrar «Vad gör vi dessa uppgår till cirka 600 bostäder , och antalet ökar dag efter dag? ».
Och krävde Razzaq جحاف, den «UNESCO» att «lägga oss en hjälpande hand för att mobilisera och söka efter potentiella givare och finansiärer hälla sina ansträngningar inom staden, eftersom Sanaa berör dem som berör oss.
Hon pekade särskilt på de "svåra förhållanden" upplevs av folket i staden under de senaste åren, särskilt efter starten av protester mot regimen av förre presidenten Ali Abdullah Saleh och rundor av strider och våld mellan hans anhängare och motståndare.
Den «UNESCO har skickat flera uppdrag till Sanaa i syfte att bistå vid restaurering och hållbarhet, men organisationen nu säger har ingen information om hur insatserna för att bevara den gamla staden som den inte kan skicka nya uppdrag på grund av säkerhetsläget.
Befolkningen anser att myndigheterna inte gör tillräckligt och de måste bära ansvaret. I detta sammanhang, sade han Abdul Aziz Aldhyana, med hemvist i den gamla staden, «Låt inget intresse från staten, särskilt som fler bostäder är benägna att kollapsa, speciellt eftersom« avlopp och andra naturliga faktorer.
Den Ghallab ministern, i sin tur, «Vi kan inte نرمم inte göra någonting, och vänta på att staten och staten ger oss tomma löften. I själva verket finns det inget intresse, och några av de bostäder förstördes sedan mer än 15 år och inte livet de som förespråkade ». Han varnade för att «äldre hus är hotade och i behov av restaurering och nu är vi rädda för om regnet kom, revs de några hus och det finns ett tiotal hus förstördes under den senaste regnperioden.
Regnperioden är en årlig hot mot de gamla lerhus flerskiktade, medan intäkterna från turismen är mycket retirerande och nästan obefintlig på grund av säkerhetssituationen i landet. 

ليست هناك تعليقات:

اراشيف