اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 23 يونيو 2013

Sanaa Stari Grad ... starija od 2.500 godina, povijesni rekord je još uvijek u nekoj mjeri i danas urezano u zidove gradskih zidina, domove i tržišta omogućilo mu je da se klasificiraju među prvih 25 povijesnom prekretnicom u svijetu od strane UNESCO-a.
Sanaa ... Ova oznaka je namijenjen gradu zidom, zbog velikog zida okružuje grad izgrađen od davnina bio obnovljen više od jednom tijekom vladavine od strane Islamske Jemenu.
U određenoj mjeri i danas ostaci Wall Sanaa sazdan vidljivi i gdje su neki od ostataka obrambene kule ograde, te ograda bila od velikih blokova cigle iznad mlijeka od kamenih blokova je obrubljen. Zid Sanaa dvanaest ulaza, je Bab al-Yemen (jugo) i jarak i Khuzaymah i Alnželj i Albelkh, potiskivanje i Alabalh i rum i Shehri i Alhqadif i narodi i vrata u bolnici, osim unutarnja vrata, uključujući i vrata palače i vrata na miru i vrata od iskre, ali je ostalo od tih vrata samo Bab al-Yemen stoji visok na to danas.
I otvara vrata za više tradicionalnih tržišta u jemenski grad i najprometnije na sat, bio je poznat Sanaa u cijeloj svojoj povijesti kvalitetu svojih proizvoda tekstil i hladno da pogodi ljepotu i kvalitetu idealnog Osim što mačevi i bodeži ukrašen je Ogmdtha Također, kožne industrije.
Gradu Sanaa, jedan od najstarijih gradova na svijetu, a registrirana je od strane UNESCO-a među top 25 povijesnom prekretnicom u svijetu, gdje je grad izgrađen u dolini planine uzdiže na 2.200 metara, a postao je naseljeno više od 2500 godina, i pretvorio je grad u sedmom i osmom stoljeću u važno središte za širenje islama , Vhafezt na vjerske i političke baštine ogleda se u 106 džamija, 21 kupaonice i 6.500 kuća datira prije jedanaestog stoljeća.
Tržište se smatra stara gradu Sanaa tržištima Arapima stara i trebao biti održan u drugoj polovini Ramazana, zbog procvata trgovine i trgovine aktivnog raznolikih raznolikih tržišta Sanaa za što je centar za okolna mjesta i gradove Jemenu i varirao prema robe i industrije koji se nalazi, au prošlosti o (45) na tržištu, ali koja više nije samo oko 20 tržišta, uključujući: (grožđa na tržištu, ljubav na tržištu, soli na tržištu, tržišni Almttarh, ručica, Sažetak tržišta (srebro), lana na tržištu (platno) St., Epizoda tržište, tržišno Janabi, bakra na tržištu, QAT tržište , tržišni Seal (Kuran), bifokalne tržište).
Uz antički grad i tradicionalne Bmuammarha i svojim prekrasnim zgrada i kuća koje datiraju izgradnju neke više od 500 godina i još uvijek živi i danas.
Je privremena prijestolnica Kraljevstva od Sabe, nakon obnove porodica plemena Hamadan na prijestolje السبئي od Ahumairien i spomenuo u tekstovima na Snau predikat formatu koji je izveden iz "proizvođača" označava tvrđavu u staroj Južnoj arapskom. 

ليست هناك تعليقات:

اراشيف