اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأربعاء، 12 سبتمبر 2012


Wall Sanaa beholdt gennem årene i denne evne til at fascinere og beundring. Han indførte Logo 
De alle skrifter af historikere og koder af rejsende og besøgende synspunkter. Der er ingen, næsten, fra bøgerne i byen Sanaa uden nævne til væggen som et af de vigtigste elementer i denne by, som siges at være de ældste byer på jorden, og får at vide, at Sam Son Noah er den, der byggede det. 
 Hvis vi taler om Sanaa altid forbundet Baractha og evne superstjerne at beholde selv indeholder nu den antikke fortid, og parret manifestationer opdateret det med arven fra tidligere epoker vartegn og effekter, Wall Sanaa er altid en af ​​disse vartegn, stående vidnesbyrd om tradition og fodboldens historie boomer Attributterne af privatlivets fred og eksklusivitet i vuggen af ​​den menneskelige civilisation 1:a Yemen. 
Fænomenet med at bygge mure omkring byerne nærmest at være et generelt fænomen i verdenshistorien og borger i gamle civilisationer, som mure blev bygget omkring byer og vigtige centre som defensiv barrierer, der beskytter dem mod invasioner .. Jeg har fundet fænomenet i Yemen siden tidspunktet for Mughal fod .. Vi talte fortidsminder, at mange af de vigtige gamle yemenitiske byer var omgivet af mure, såsom Aden, Zabid og Saada og Marib. Han bemærker, at opførelsen af ​​væggene i byer i Yemen knyttet til en stor grad eksponeret flade byer, mens taget byer baseret på bjergene og dens bjergskråninger høj naturlig protector. 
Omar hegn 
Forskellige historier om historien om Wall Sanaa, men mange af de referencer og undersøgelser har påberåbt sig ordene fra historikeren Yemens Abu Mohammed al-Hassan Al-Hamdani (fra 893 til 947 e.Kr. cirka) i hans "krone" proportioner, hvor man "hår Otter" briefing Sanaa væg er væg Sanaa. Det samme blev bekræftet af Razi (d. 1068 e.Kr.) i bogen "History of byen Sana'a." Og hår Otter (eller Haran Otter som han kalder Razi) er kongen af ​​Spa Thi Raydan, der regerede Yemen stor بقاعا i slutningen af ​​andet århundrede e.Kr.. 
I udtalelsen fra en anden roman, at muren blev bygget i regeringstid af en senere og siger, at det blev bygget af Sultan Tgtekin bin Ayoub i det sjette århundrede. 
Og svært at Sana'a Wall blev revet ned og genopbygning og restaurering til flere gange på forskellige stadier. Hvis den gamle by i Sanaa - og vi mener det civile før extensions moderne - helt omgivet af hegn, indtil tresserne af det tyvende århundrede, den mur, der sagde, at håret Otter er bygget, blev ødelagt flere gange og var blandt dem, der fastsætter og modereret af sten og stuk kong Asalhristi på bin Muhammad Ali i dette århundrede V AH. Måske er det, hvad jeg kaldte siden for at sige i sin bog (clairvoyant) Dette er kongen, der sur Sanaa. Og red på væggen i syv porte. 
Fortæller Abu al-Hasan ibn på Alkhozrma i bogen (moskeen cast) hvordan ruineret Sultan ibn Hatim al-Hamdani trail Sanaa i 570 AH og bryde Khanadgah og udskåret hans bedrifter efter at have hørt nyheden om ankomsten (Turan Shah Ayoubi) til Sanaa. Og så re-Tgtin Ayoubi bygge hegnet i slutningen af ​​samme århundrede. I 1036, efter ødelæggelserne ramte muren igen Wali Mohammed Ali Pasha bestilt de bedste arkitekter reform Hqogah og Sduah og forhindre den i at falde og التهدم. Og forbedre det. (D. Yusuf Mohamed Abdullah - corona magasin - anden og tredje vers, det andet år - 1983 e.Kr.). 
Døre hegn 
Der i væggen i Sanaa, flere døre slægt Hamdani "Corona" Nine. Men jeg er forberedt tilstødende syv er: dør Ghamdan, og døren i Damaskus, og døren af ​​perler, og døren skyttegrav top, og døren af ​​grøften bund, og døren til sejr, og døren til lovforslaget. 
I en nylig beskrivelse siger dommer Mohammed Holi de vidste Sana'a fire døre: Bab al-Yemen, og døren for befolkningerne, og døren af ​​perler, og døren af ​​slottet, også kaldet Bab Stran. 
Han vidste andre beboere i Sanaa døre hegn er: (Khuzaymah) og (Alhqarev) og (Albelkh) og (Roman) og (nederst), men Holi siger, at disse døre opdateret og måske dateres tilbage til det andet århundrede eller før.Og tilføjer nogle levede Sanaa, da de blev helt omgivet af et hegn til nævnte døre (døren til en gnist) og (dør perler), der blev revet ned i 1966 AD. 
Bab al-Yemen er den vigtigste dør af dørene og er nu den smukkeste og mestrer håndværk. Og står som en af ​​de arkitektoniske mesterværker i Yemen. Hovedindgangen til markedet Sana'a, som er en af ​​de ældste markeder i verden, og kommer til udtryk i den nuværende så levende og unikt stykke af fortiden. Selv de tidlige tressere af det tyvende århundrede alle disse døre lukker ved solnedgang hver aften er ikke tilladt så at anløbe eller forlade byen. 
Beskrivelse hegn 
Wall Sanaa nu en smuk og fantastisk .. Han høj mur strækker Mtloya omkring den antikke by Sanaa .. Swells efter hver distance for at danne en cirkulær slot eller fæstning. Og hans efterfølger Chehg bygninger overpyntet gamle Sanaa palpation hvid og farvede vinduer. 
Brown mudder væg Sanaa eller mælk, der er blevet behandlet på traditionel vis kendt i Yemen gør det modstandsdygtigt over for regn og reservation eksisteret i hundreder af år. Men denne mur begyndte i التهدم efter at have mistet sin værdi funktionelle ende Testament Imami, 1962, forlader systemet kommenterede døre og bredde i den yemenitiske hovedstad for at blive Sanaa, som var omgivet af hegn, en lille ø midt i extensions Urban store omkring hver side, men lidt forsømmelse hegn betydelig gjort skade tilbage fra sporadiske små dele, af UNESCO til at gribe ind i de seneste år at genopbygge muren. 
Beskrivelsen er indeholdt i de historiske kilder og fortællinger om levede og så væggen som en komplet mytologi i sin charme og غرابتها .. Han siger en italiensk rejsende, besøgte Sanaa i det niende århundrede AH: Toppen af ​​hegnet gik otte heste samfund. Og indspillet læge French Claudie فايان, der arbejdede i Yemen i halvtredserne dette århundrede:.. "De bymurene var stigende til ti meter og kronet af en cirkulær Vægge af mudder-intensive og høj-forskønnet tårne ​​omgivet byen fra alle sider, døre låst natten og hoveddøren er en dør Yemen og at det skal indtaste udenlandske (...) Denne regel følges præcist fortolke antikke myte .. Det var til at holde døren talisman, eller slør af beskyttelse, hvis fjenden krydses, eller bare en anden slange uheld. " 
Han beskriver Dr. Ahmad Fakhri i sin bog (Yemen fortid og nutid), som blev udgivet i 1957, dette hegn og siger, at højden på ikke mindre end på noget tidspunkt otte meter. Tykkelsen varierer efter kvarterer, Sommetider ikke mere end to meter og nogle gange ikke mindre end fire meter. Der er næsten 50 meter en fremtrædende del af det afrundede ud kaldet Nubien.Summen af ​​disse små fæstninger 128 bolværk. 
Og taler forsker Ali Hamoud al-Faqih at beskrive hegnet og funktion forsvar siger: "hegnet dimensioner konsistente, Brugge (Karagonat) private, soldater tildelt dem bevogter landet Disse stjernetegn baseret på ens afstand fra døre, hvor رمايات Krmayat katapult og særlige steder for observatører står hvor. vagter dag og nat. dem i nat en særlig ordning يتأكدون hvorved Tikzam og opmærksomhed ved at råbe hinanden, og gentage visse sætninger kendte dem. og begynder at råbe normalt vagt nær Serail (Guvernørens Palads) فينادي بعبارته kendt Verddha i tilfælde vagt station baseret på hans side, og så frem til at gentage alle de vagter Balmkhafr denne sætning og op rolle til vagt Serail فينادي andre ord Verddha alle. undertiden og en stigning i pleje og under særlige omstændigheder med trompeter i Rapportér militære ordrer og at informere hinanden til en vis bøn tid eller tid, til andre vigtige spørgsmål " (Journal of corona nr. andet og tredje det andet år - 1983 AD). 
Og er hegnet, der omgiver byen Sana'a var der mure inde opdelt i tre hovedafsnit er den østlige del, og den midterste sektion, som kaldes Bjørn Azab, og sektion, som bestod af byen jøder i Yemen, der adskiller dem fra Bear Azab Wall jordnær kommunikerer med væg-generalsekretær af byen, som blev forlænget endda vare hans fem miles lang omgivet af de tre kvarterer. 
Fornyelse af hegnet 
Inkluderet International Organization for uddannelse, kultur og videnskab (UNESCO) by Sanaa i 1980 under konventionen om verdensarv. Og besluttede at beskytte monumenter og steder, der bevarer og genoprette og genoplive dem. Og tilrettelægges af de yemenitiske myndigheder efter en national kampagne for at forbedre den internationale gamle by i Sanaa og dannelsen af ​​et udvalg til at bevare den og forbedre det. Det begyndte med (UNESCO) i vedligeholdelse og restaurering af byen. Væggen i Sanaa, som et af højdepunkterne af den gamle by, en rigelig andel af opmærksomhed i fornyelsen af ​​de resterende dele af hegnet ved at bygge en ny mur af mudder grundsten støder op til den gamle hegn. Og Alsoran gamle og nye er nu en af ​​de vigtigste turistattraktioner, der fremkalder besøgende til Yemen og modtage بإعجابهم. 
Kilde / Radio Netherlands Worldwide   

ليست هناك تعليقات:

اراشيف