اليمن - صنعاء المدينة المجهولة ل 99 % من الناس................. Old sana'a - yemen unknown city for 99% of people

الأحد، 17 فبراير 2013




Sanaa belangrijke historische stad en de hoofdstad van de Republiek Jemen bevolking van meer dan een half miljoen personen, gelegen in het centrum van de stad van Sanaa Jemen plateau op een hoogte van ongeveer 2150 meter op zeeniveau op borgtocht de westelijke helling van de berg we doen.
De oude stad was niet slechts een klein gedeelte van de bodem van Sanaa ruime, die zich uitstrekt van Mount laten we ten oosten en Mount twee tekortkomingen in het westen, maar steeg in de Islamitische convenanten en verbreed cirkel muur.
In de afgelopen eeuwen zijn ontwikkeld in het westen van de stad (Bir Al-Azab) contiguïteit en eventueel ruimte superioriteit, en het was de Ottomaanse aanwezigheid overhand in zijn schepping, en in het westen van Bir Al-Azab gehouden op de bodem van de zevende eeuw joodse wijk van Sanaa.
Sinds de revolutie van 26 september 1962 Sanaa gelanceerd ondergaat enorme veranderingen en breidde zich snel en verspreiden Old Sana'a (Bir Al-Azab) buiten zijn muren en intensiveren stedelijke kroop in alle richtingen.
En vergeet niet het nieuws dat Sanaa van de oudste steden en Arabische Sana'a de naam van Sam Stad draagt ​​vandaag Sam Ben Noach, die zijn woonplaats genomen om geur. Ook Azal genoemd, een naam die in het Oude Testament om een van de zonen leefde bin schaamte en de middelen van kracht en sterkte, en ik mis de naam van de oude Sana'a van de wortel betekenis fort en het maken van preventie die OK is betekenis verwijderd.
Sanaa was famed beperken Ghamdan, bedenk dan het nieuws dat Saif bin Thi weegt verbleven in Sanaa Palace Ghamdan gouverneur van Jemen na de Ethiopiërs, en hem in Sanaa gezichten Arabische delegatie, met inbegrip van de Qoeraisj onder leiding Abdulmutallab grootvader van de Profeet (r) feliciteren de spijker op Abessinië.
Sanaa was niet aanwezig voor de islam alleen belangrijk, maar was een commerciële zender en op de markt   Van de meest bekende Arabische markten en na de Islam zelfs zei dat het een punt van elke dealer en de wereld.
En stichtingen in Sanaa en een van de oudste moskeeën van de islamitische wordt (de grote moskee) gericht zijn wetenschap, een maand leraar islamitische werd op bevel van de Profeet (vzmh) gebouwd na het zesde jaar Hijri en verschilden iemand die gesticht, In Old Sana'a 106 moskee liet ze vol aanbidding slechts veertig langs gebouwd buiten de oude stad na de revolutie van 26 september.
En omgeven de oude Sana'a muur van modder vierdeurs grote Bab al-Jemen en volkeren deur en de kralen en Stran De deur van de rest van de deuren als Khuzaymah deur en de deur Alhqadif worden bijgewerkt wanneer de laatste buurt van Bir Al-Azab in de twaalfde eeuw of kort voor.
In de late zeventiende eeuw, geïntroduceerd in het westen van Bear Azab wijk die bekend staat delen van de Joden, en in de late achttiende eeuw opgericht op de toekomst Mutawakkil noemer aantal paleizen, moskeeën, baden en tuin (boomgaard Mutawakil) op de weg ten westen van de stad.
In de laatste dagen van de Turkse aanwezigheid gebouwd tegen de zuidelijke muur van de stad bosjes van een andere aard dan de civiele model en gebruikt een bekende militaire kazerne (Balarda).
De oude stad van Sanaa was in staat om de continuïteit van het leven te behouden en na verloop van tijd, kapitaal of belangrijke drager zendingen laatste de kern Kalqsour bezienswaardigheden dammen en de gehele markt en in de architectuur dat zowel de frequentie en regeneratie gekenmerkt blijven.
Een van de meest opvallende kenmerken van de traditionele stad markten en Sanaa markten Arabieren beroemde voor de islam, en was in Sanaa tot 1979 AD 49 markten en 29 brokerage gebruikt als magazijnen voor de handel en de banken om geld en herberg serveren reizigers en Dwabhm en de plaatsen om hun bezittingen op te slaan verhandelen.
In de moderne tijd bleef Sanaa onderhoudt comfortabel het ritme in paring tussen stof architect in zijn authentieke eisen van het moderne leven, en bleef tot de revolutie van 1962, dat is de hoofdstad zijn onder andere buurten drie oude en Bear Ranches, en de onderkant van de Joden (voer voor nu) en woonde drie omheinde lengte van ongeveer vijf mijlen hem Oude Sanaa vier deuren en vijf andere deuren (deur Khuzaymah, deur Albelkh deur beneden, deur Alhqadif deur rum)
Maar de grote ontwikkeling die zich heeft voorgedaan na de revolutie verhuisde met verbazingwekkende snelheid van de middeleeuwen tot de moderne tijd, die een defect ritme stad raakte volwassen فتهدم muur was van de deuren, behalve de deur Jemen en verlaten zijn vele bewoners en veroorzaakt projecten voer de moderne middelen zoals netwerken van elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen, alsmede de verplaatsing van verkeer naar dubbele schade, achtte het niet in de context van stedelijke omgeving groeien binnen grondige en zorgvuldige planning, tot aan de Algemene Conferentie van de UNESCO gehouden in Belgrado in 1980 besluit om een internationale campagne om de stad te beschermen starten.
In 1982 Raad van Ministers besluit nr. ​​(5) om een commissie te vormen om de oude stad van Sanaa en verbeterde stand te houden. In 1984 gaf een republikeinse decreet nr. ​​(76) op de campagne en aan nationale en internationale bescherming en verbetering van de oude stad van Sanaa naar de bezienswaardigheden en architectonische karakter behouden en benadrukken het cultureel erfgoed.

ليست هناك تعليقات:

اراشيف